040-615 35 00 fontuxfonster@gmail.com

Aluminium fönster

Skaffa underhållsfria aluminium fönster redan idag.
Läs mer

Gör som många andra i Sverige och skaffa Underhållsfria Aliminium Fönster 

Bra Miljöval

Aluminiums hållbara egenskaper kombinerat med extrusionsprocessen gör extruderad aluminium till en av de mest miljövänliga av byggindustrins materialval nu och i framtiden.

 

Lätta att underhålla

En av de största fördelarna med dessa fönster är att de kräver liten uppmärksamhet för att hålla längre tid. Aluminium tål mycket stryk och kommer hålla i årtionden.

Slipp underhålla fönstren vart 5e år och skaffa underhållsfria aluminium fönster idag.

Där är många fördelar med aluminium fönster och vi har skapat en lista där man kan se de flesta fördelarna. 

Styrka och mångsidighet

Medan andra material måste användas i stora mängder för att ge den nödvändiga styrkan att fungera som fönsterram så kräver aluminium mycket mindre material på grund av dess naturliga styrka. Det betyder att med aluminiumfönsterramar har du mycket mindre materialvikt involverad, vilket gör det ekonomiskt samtidigt som det ger ett mer strömlinjeformad estetik. Denna naturliga styrka med mindre material betyder också att dina aluminiumfönster har större mångsidighet när det gäller möjliga former och storlekar.

Överlägsen hållbarhet

Hållbarhet är ett stort problem, vilket är en annan anledning till att aluminiumfönsterleverantörer är så stolta över sina produkter. Där trä ruttnar och stål rostar lämnas aluminium ostörd av korrosion.. Aluminium är perfekt för svåra förhållanden, eftersom värmen inte medför att den böjer eller vrider sig i det minsta, och den är helt UV-resistent.

Energieffektivitet

Med användning av termiska raster i aluminiumfönster blir det mycket mindre att tänka på, eftersom denna funktion tjänar till att förhindra både värmeförstärkning och värmeförlust. Förutom att öka energieffektiviteten i ditt hem ger detta också en nivå av komfort som inte finns i många material.

Lite underhåll

Så vackert som trä kan vara, är det extremt dyrt att behålla, och det kräver nästan konstant underhåll. Fönsterramar som använder aluminium kräver nästan inget underhåll, och har ett naturligt sätt att hålla sig skyddade. Detta sker genom en naturlig oxidationsreaktion som i stället för den korrosion som finns i andra metaller producerar en skyddsfilm som reparerar sig när den skadas genom förnyad oxidation.

Få dem och se ut precis som ni vill 

Där färgen på träramar i allmänhet är begränsad till träslaget, och PVC-färgerna är begränsade till ljusare, värmereflekterande sorter, finns denna begränsning inte i aluminium. Aluminiumfönstren finns i fyra standardfärger genom tillverkningsprocessen, men det finns bokstavligen hundratals färger tillgängliga tack vare kompatibla pulverfärger som ger dina fönsterramar det utseende du vill utan att påverka dina garantier eller materialets kvalitet alls.

Så vad väntar ni på?

Boka hembesök för era Aluminium-Fönster redan idag. Vill ni veta mer så är det fritt fram att ställa frågor till oss om våra fönster. Vi hjälper mer än gärna till.